X

Only 4 products to compare

PRODUCT RANGE
My
account
Enter into your account and get full control!
PRODUCT RANGE

Cum sa montezi pardoseala de Travertin

publicat in: Blog // Publicata pe 08.05.2018

Pardoseala de travertin este foarte rezistenta si poate fi folosita pentru diferitele tipuri de suprafete. Arata foarte bine si asigura o mai buna siguranta fata de pardoseala din ceramica care devine alunecoasa cand este umeda.

In afara de durabilitate montarea pardoselii de travertin creaza un aspect aparte fata de cea de ceramica. Travertinul este un material natural din familia calcarului. Este format din carbonat de calciu si de cele mai multe ori este gasit sub forma unor sedimente langa izvoare termale.

Pentru a va familiariza cu montarea pardoselii de travertin incepeti cu lista materialelor de care aveti nevoie. Primul pas este alegerea pardoselii, ce culoare, marime doriti  si daca doriti un travertin mozaicat. Aceste decizii hotaratoare pot fi  baza pentru decorul intregii camere.Aveti nevoie si de anumite instrumente precum: ruleta,drisca,galeata pentru amestecul de adeziv,un obiect mai inalt pentru amestecul de adeziv si carpe.

Materiale si instrumente necesare pentru montarea pardoselii din travertin
In afara de materialele si instrumentele de baza  veti avea nevoie de si de urmatoarele lucruri pentru a sti sa montati pardoseala de travertin. Weber.set stone este produsul pe care trebuie sa il folositi pentru a monta pardoseala de travertin. Acesta este un adeziv special conceput pentru piatra,astfel incat se imbina bine cu orice material din piatra naturala,este alb pentru a preintampina patarea placilor in timpul montajului si este prevazut pentru placari interioare si exterioare. Piatraonline va ofera o gama diferita de produse weber de care aveti nevoie pentru proiectele dumneavoastra

Etapele montajului
Montajul se realizeaza pe o suprafata turnata din beton,egalizata.In cazul in care mai are nevoie de o egalizare superficiala,aceasta se realizeaza din stratul de adeziv,cu ajutorul bolobocului.Pe suprafata placilor se aplica un strat unitar de adeziv dupa care se aplica pe pardoseala,pe un alt strat de adeziv ce a fost aplicat deja.

De indata ce pardoseala de travertin a fost montata si lasata sa se usuce aceasta trebuie chituita cu un chit de rosturi.Acesta se poate gasi in diferite culori sau variantele clasice de alb si gri: weber color stone alb sau gri.Acesta se gaseste in saci de 20 kg si in cazul in care se doreste o alta nuanta,se adauga in amestec un colorant de betoane pentru a-I conferi culoarea dorita.

Dupa ce ati realizat chituirea va trebui sa aplicati un impermeabilizant. Este foarte importanta impermeabilizarea pardoselii. Travertinul este o piatra naturala foarte poroasa si poate fi cu usurinta patat cu diferite lichide precum vinul, cafeaua sau diferite sucuri, daca nu a fost corect impermeabilizat cu produse adecvate si profesionale. Piatraonline comercializeaza o gama variata de impermeabilizanti. Impermeabilizantul se aplica pentru a inchide porii placilor de piatra astfel incat aceasta nu va mai avea capacitatea de absorbtie specifica atat pietrelor naturale cat si oricarui tip de compozit sau beton. Odata impermeabilizata,piatra nu va mai lasa apa sau mizeria sa patrunda in profunzime, aceasta fiind pastrata la suprafata.

Intretinerea pardoselii din travertin
La o perioada de 1-3 ani, in functie de material,spatiul in care a fost montat,straturile de impermeabilizant aplicate initial, este necesara o reimpermeabilizare pentru intretinere:1-2 straturi ce se pot aplica atat individual cat si prin apelarea la o echipa de profesionisti precum echipa de montaj Piatraonline.

 

Cum sa montezi pardoseala de Travertin
Comments or reviews:
For the moment there are no comments from our users.
Write a comment or a review!

Receive the latest news

Subscribe to our Newsletter for updates:

Social media

Keep in touch with us on:
© 2010-2018 PIATRAONLINE is registered as a trademark of ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, VAT: RO22680005, Reg. J40/2648/2007. Prices are displayed in EURO without VAT (19%). We supply the best quality products with very affordable prices.
Infocenter & Awards